Railo updaten - stap voor stap

28-06-2012 | Marcel van Langen | ColdFusion | Railo, coldfusion, CFML, Adobe

Railo is een fantastisch alternatief voor het draaien van CFML gebaseerde webtoepassingen. Morloff zet al jaren Railo succesvol in voor haar klanten. De ontwikkelaars van Railo zitten gelukkig niet stil. Regelmatig komen nieuwe updates beschikbaar, patches genaamd. In dit artikel laten we zien hoe je Railo eenvoudig kunt updaten.

In principe heb je voor een update alleen een browser nodig. Om te beginnen ga je naar de Railo Administrator. Deze is te openen vanaf iedere website die draait onder Railo. Deze URL is als volgt:

http://www.jouwdomein.nl/railo-context/admin/server.cfm

Er zal je dan gevraagd worden naar het Server Administrator wachtwoord. Log in en ga vervolgens in het menu onder Services naar Update. In dit scherm voer je de update uit. Let op dat je hier een paar belangrijke keuzes moet maken. Daarbij gelden de volgende aandachtspunten:

  • Naar welke versie wil je? In de meeste gevallen zul je kiezen voor de Stable versie, zeker als het in productie is!
  • Hoe wil je updaten? Je kunt kiezen voor een handmatige of een automatische update. In dat laatste geval controleert Railo zelf een keer per dag of er een update beschikbaar is. Zo ja, dan wordt deze automatisch uitgevoerd.

Ik voel me in productie vooral prettig bij de Stable versie die handmatig moet worden uitgevoerd. Heb je dit goed gekozen (en gecontroleerd!), dan druk je op de knop "Execute Update". De update wordt nu uitgevoerd en Railo wordt herstart. Vanwege de update word je wel uitgelogd uit de Server Administrator. Let op het volgende:

  • Log voor de zekerheid nogmaals in en ga opnieuw onder Services naar Update. Staat daar nu een melding over het niet up to date zijn van je JAR files? Druk dan op de bijbehorende knop om deze ook te updaten. Herstart hierna handmatig voor de zekerheid Railo.
  • Kan jouw server niet bij het internet of wil je meer controle hebben (bijvoorbeeld updaten naar een specifieke versie)? Dan kun je ook kiezen voor een handmatige update. In dat geval download je de betreffende patch eerst handmatig via de website van Railo. Vervolgens plaats je het bestand op de server in de LIB directory onder de Railo installatie. Daar vind je de folder Patches. Kopieer het bestand in die folder en herstart Railo.

Meer informatie over Railo? Kijk dan op de website www.getrailo.org.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS