Melding Git command could not be found

01-10-2014 | Marcel van Langen | BitBucket | ssh, github, bitbucket, shell, windows

Ik werk veel met GitHub via Git Shell en GitHub for Windows. Bij het aanmaken van een nieuwe repository gebruik ik Git Shell om de repository lokaal te clonen. Om dat te doen opende ik Git Shell. Alleen weigerde deze ineens dienst met de melding "Warning: git command could not be found. Please create an alias or add it to your PATH." en "Warning: Could not find ssh-agent."

De kans is groot dat de GitHub toepassing recent een update heeft gekregen. Doordat de installatie van GitHub nog niet is afgerond, werkt de Git Shell niet meer naar behoren. Het is dan ook verstandig om Git Shell te sluiten en GitHub for Windows (of welke editie je dan ook gebruikt) te openen. Waarschijnlijk geeft deze een melding dat er nog een installatie moet worden afgerond. Laat deze draaien en sluit nu GitHub for Windows af. Open Git Shell. Het probleem is opgelost.

Als dit je probleem niet oplost, is de kans groot dat je de directory van git.exe nog moet doorgeven aan Windows (via de zogenaamde PATH environment variabelen). Daarvoor controleer je eerst in welke directory git.exe zich bevindt. Dit is bijvoorbeeld (afhankelijk van je installatie): "C:\Program Files (x86)\Git\bin". Je vindt (in Windows) de environment variabelen via Computer > Properties > Advanced > Environment Variables.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS