Vijf interessante apps voor de iPad - Deel 2

28-05-2011 | Marcel van Langen | iPad | iPad, tablet, apps, appstore

Op deze website is al eerder een artikel geplaatst over vijf interessante apps voor de iPad. In dat artikel ging het over Aweditorium, Dropbox, Lego Harry Potter, Notebooks en Ted. Aangezien mijn iPad volgepropt staat met tientallen leuke danwel onmisbare apps, is het hoog tijd voor een vervolg op dit artikel. Misschien wordt het wel een serie!

iChromy

screenshot iChromy

Ik ben geen groot liefhebber van de Safari browser op de iPad, zeker niet als je meerdere tabbladen tegelijkertijd gebruikt. Op mijn desktop gebruik ik met veel plezier Google Chrome. Sinds kort is er voor de iPad nu een browser die sterk lijkt op Google Chrome voor de desktop. De naam? iChromy. Je kunt snel switchen tussen de verschillende tabs. Je kunt zoeken en URL's typen in dezelfde bovenbalk. De adresbalk scrollt mee bij het naar beneden scrollen. Dan vergeef je ze dat lelijke lolly-icoon.

Flipboard

screenshot Flipboard

Er is al veel gezegd en geschreven over Flipboard. Voor mijn sociale media gebruik ik aparte apps. Maar eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om de sociale media te benaderen alsof het een tijdschrift is. En dan is Flipboard onovertroffen. RSS feed, Twitter, Facebook, je kunt van alles laten zien. De iPad is het perfecte medium voor Flipboard.

Smurfs

screenshot Smurfs

Capcom heeft met de Smurfs app een regelrechte kaskraker. Al maanden is deze app te vinden in de top van de meest opbrengende apps. Het is heerlijk tijdverdrijf en enorm leuk om je smurfendorp te zien groeien. Door allerlei kleine missies en mini-games verveelt de app niet snel. Vergeet niet om de mogelijkheid van aankopen binnen de game uit te schakelen, want voor je het weet zit je met een karrevracht met smurfbessen in je maag.

BeatWave

screenshot BeatWave

BeatWave is leuk. BeatWave is gratis. BeatWave is muziek maken. Door op een groot grid van 16 bij 16 rondjes aan te klikken (als je wilt in 4 lagen) kun je snel leuke melodietjes maken. Ideaal voor beginnersn en kinderen die snel een kunstwerk in elkaar willen zetten. Je kunt je werk opslaan, verspreiden en ook zelf eigen geluiden inladen.

Planetary

screenshot Planetary

Planetary is uniek. Planetary is een geheel nieuwe manier om je muziek op de iPad te benaderen. Je ziet een zonnestelsel. Iedere planeet is een album, een ster is een artiest en een man is een nummer. Hoe vaker je het nummer speelt, hoe groter de maan. Hoe langer het nummer, hoe langer de baan van de maan. Heb je er veel aan? Nee. Is het briljant? Ja.

Morloff heeft nu een eigen website opgezet voor de recensies van iPad apps. Ga hiervoor naar IkbeneeniPad.nl.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS