Onterechte verzending van mail door Railo

11-04-2011 | Marcel van Langen | ColdFusion | coldfusion, railo, mail, spooler

Ik laat verschillende webtoepassingen mailtjes versturen wanneer een fout optreedt. Dat is prettig omdat je als ontwikkelaar meteen op de hoogte bent van problemen. Alleen kreeg ik de laatste tijd steeds weer dezelfde foutmelding vanuit een beheermodule, terwijl de betreffende klant volhield dat hij wel een foutmelding kreeg, maar niet in dat deel van de toepassing.

Er bleek een patroon te zitten in de verzending. Als de klant een foutmelding kreeg, stuurde Railo mij standaard iedere keer dezelfde foutmelding, ongeacht de daadwerkelijke fout. Wanneer de klant de fout nogmaals liet plaatsvinden stuurde Railo mij wel het juiste mailtje. Vreemd? Ik dacht het wel. Het moest wel bij Railo zitten. Tijd om de spool directory eens van dichtbij te bekijken.

Wat je natuurlijk kunt doen is je rot zoeken op de server. Makkelijker is het om de Railo Web Administrator te gebruiken. Deze heeft namelijk de mogelijkheid om de taken in de spooler op te vragen. Hiervoor gebruik je de volgende URL:

http://www.jouwurl.nl/railo-context/admin/web.cfm?action=services.tasks

En inderdaad stond daar een mailtje te wachten. Dat mailtje dat ik iedere keer kreeg, ongeacht de daadwerkelijke fout. Waarbij Railo doodleuk aangaf dat het al 109 keer geprobeerd had het mailtje te versturen. Door simpelweg het mailtje te verwijderen was het probleem opgelost.

Update: en voor wie de structurele oplossing wil: upgrade Railo naar minimaal 3.2.1.002, waarmee deze bug is opgelost.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS