Pixel Rocket: uniek samenwerkingsverband

26-07-2013 | Marcel van Langen | Innovatie | app, apple, ios, appstore, android, winphone

Pixel Rocket is een nieuw initiatief. Binnen Pixel Rocket werken meerdere ervaren ontwikkelaars samen aan het ontwikkelen van apps en games. Stuk voor stuk ontwikkelaars die toe zijn aan een nieuwe uitdaging en die uitdaging met elkaar aangaan. Morloff is nauw betrokken bij dit initiatief. Tijd voor een korte kennismaking.

Het kriebelde al een tijdlang. Freelancer zijn is mooi, maar met een volle agenda is er geen ruimte voor kennisontwikkeling. Terwijl mijn lijstje met te ontdekken nieuwe technologieen steeds langer werd. Vooral app development stond hoog op het lijstje. Ik mag (zeker in deze tijd) niet klagen over een volle agenda, maar het feit dat de lijst niet werd omgezet in actie, was frustrerend.

Gelukkig viel een paar geleden een aantal zaken op zijn plaats. Niet alleen een herbezinning op de rol van werk in mijn eigen leven, maar ook nieuwe en hernieuwde contacten. Een kijkje in de keuken bij een app development bedrijf uit Utrecht, een herontmoeting met ervaren ICT-ers bij een externe klus, een bekende die tijdelijk werkloos was en op zoek naar een nieuwe ICT uitdaging.

Allemaal ontwikkelingen die een nieuw plan in gang zetten. Een plan om een nieuwe samenwerkingsvorm op te zetten, waarbij ervaren ontwikkelaars samen werken aan app development projecten. Projecten die voort kunnen komen uit een eigen idee, maar ook commerciele trajecten die door een van de deelnemende ontwikkelaars namens zijn of haar klant is ingebracht. Het plan kreeg na veel vijven en zessen ook een naam: Pixel Rocket. Het plan was geboren.

Ik merkte in mijzelf een enorm enthousiasme voor dit nieuwe initiatief. Niet alleen biedt Pixel Rocket voor mij de mogelijkheid om app development goed onder de knie te krijgen, het is ook een platform om intensiever samen te gaan werken met andere ontwikkelaars, kennis te delen, elkaar te informeren, samen nieuwe initiatieven op te zetten. Een echt netwerk, boordevol ervaring.

Daarvoor moest natuurlijk wel het nodige gebeuren. Want vrijwel iedere mogelijke deelnemer worstelde met dezelfde vraag: hoe krijg ik dit gecombineerd met mijn huidige werk. Gelukkig hadden we al vrij snel een groep van 3 ontwikkelaars bij elkaar die de stap wilden wagen: Sebastiaan, Wouter en ik. Hiermee was Pixel Rocket geboren. Bovendien was het vanuit die kern eenvoudiger om andere ontwikkelaars betrokken te krijgen bij Pixel Rocket.

En dat is gelukt. Op het moment bestaat Pixel Rocket uit 6 ontwikkelaars. 3 anderen hebben hun interesse in deelname aan Pixel Rocket kenbaar gemaakt. Pixel Rocket loopt, omdat ontwikkelaars de voordelen zien. We zitten iedere week op maandag bij elkaar. We werken samen, we zoeken, puzzelen, overleggen en delen kennis. Soms nog met horten en stoten, maar het komt.

Ons eerste project is vrijwel gereed. Een app waarmee clientvertegenwoordigers dagrapportages van de zorgboerderij van hun client(en) kunnen opvragen. Op dit moment zijn we bezig met het beschikbaar maken van deze app via de verschillende appstores. Ook ligt er inmiddels een nieuw project klaar, DIMAS. Met dit project kunnen klanten straks zelfstandig digitale magazines realiseren voor de verschillende devices.

Natuurlijk is Pixel Rocket niet voor iedereen. Dat zijn we nu ook het leren. We zijn (helaas voor ons) Wouter kwijt, doordat hij een vaste baan heeft geaccepteerd. En we hebben afscheid moeten nemen van iemand die informatie vanuit Pixel Rocket misbruikte voor eigenbelang. Wij leren steeds bij. Er staan ons nog wat uitdagingen te wachten: een professionalisering van ons samenwerkingsverband, verder groeien, blijven leren, steeds weer bijschaven, klanten overtuigen. Daar gaan we de komende tijd hard aan werken!

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS