SQL Server script maken met schema en data

04-10-2013 | Marcel van Langen | SQL Server | sql server, sqlserver, 2008, data, inhoud, content

Soms wil je SQL Server een SQL script laten genereren met alleen de tabelstructuur, soms alleen de data, en soms zowel de tabelstructuur als de data. In MySQL is dit appeltje-eitje, maar SQL Server maakt het je iets lastiger. Vandaar in dit artikel even de stappen op een rijtje.

Eigenlijk is het allemaal hartstikke logisch en eenvoudig, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Open eerst SQL Server Management Studio. Hierbinnen beheer je de verschillende databases. Klik met de rechtermuis op de database waarvan je het exportbestand wilt maken. Kies uit het uitklapmenu vervolgens Tasks en dan Generate Scripts....

Je doorloopt nu een stappenplan om je definitieve SQL script te maken. In het eerste scherm geef je op welke objecten uit de database je wilt scripten. Je kunt er hier ook meteen voor kiezen om de complete database (inclusief alle objecten) te scripten. Hier gaan we ervan uit dat je alleen van een specifieke tabel de structuur en data wilt scripten. Om dat te doen kies je eerst voor Select specific database objects. Vervolgens klik je de tabel aan die je wilt exporteren.

Tijd voor de volgende stap. Klik hiervoor op de knop Next. Nu komt het scherm waarin je even goed moet opletten. In dit scherm ga je namelijk precies opgeven wat je in je exportbestand wilt hebben en waar het bestand moet worden opgeslagen.

Let vooral even op het knopje Advanced. Daar zit namelijk de magie verborgen. Klik je daarop, dan kun je precies aangeven welke inhoud moet worden meegenomen en hoe het bestand moet worden opgebouwd. Wil je ook de inhoud van de tabel meenemen in het exportbestand, scroll dan naar beneden tot je 'types of data to script' tegenkomt. Klap deze open en kies voor 'schema and data'.

Succes!

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS