Unsupported SQL type java.sql.Types.UNKNOWN

08-06-2011 | Marcel van Langen | ColdFusion | coldfusion, error, foutmelding, java, unknown

Dat is nog eens een foutmelding. Maar zelden gezien door ColdFusion ontwikkelaars. En toch bestaat hij echt. Ik kreeg hem vandaag op het scherm. In een query of queries. Probleem is dat ik de juiste oplossing via Google niet heb kunnen vinden. En dus heb ik maar besloten er een korte post van te maken.

Bij het zoeken via Google werd mij al snel duidelijk dat vooral mensen met oudere versies van ColdFusion dit probleem hadden. Probleem was in dat geval dat er een query was gemaakt via QueryNew(), waarna query deze via een zogenaamde Query of Queries (QoQ) werd bevraagd. In dat geval kon ColdFusion de weg kwijt raken en de juiste datatypen niet meer herkennen. Maar dit was niet op mijn situatie van toepassing. Dit was mijn code (en nou niet gaan zeuren dat dit anders had gemoeten, betweters!):

<cfloop query="qryNieuwsbriefSjabloonVelden">
<cfquery dbtype="query" name="qryInhoud">
	SELECT	nxn_content
	FROM	qryNieuwsbriefItemVelden
	WHERE	nxn_nfi_id = #qryNieuwsbriefSjabloonVelden.nfi_id#
</cfquery>
<cfparam name="attributes.veld_#qryNieuwsbriefSjabloonVelden.nfi_id#"
	default="#qryInhoud.nxn_content#">
</cfloop>

De oplossing bleek niet in de code te zitten, maar in de database. Het opgevraagde veld nxn_content is namelijk een NTEXT veld binnen een SQL Server database. Bij het wijzigen van het type naar TEXT was het probleem opgelost. Ik ben me ervan bewust dat dit een oplossing is die niet in alle gevallen goed zal werken. Voor mij in dit geval wel. Alternatief kan nog zijn om het type in de query zelf te wijzigen via de daartoe bestemde functies.

Zie ook: ColdFusion en MSSQL NTEXT geeft lege string

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS