Vijf interessante apps voor de iPad - Deel 1

31-03-2011 | Marcel van Langen | iPad | iPad, tablet, apps, appstore

Apple heeft met haar mobiele multimedia apparaat de ICT wereld veranderd. Het is niet zozeer de techniek of het design, maar vooral ook de indrukwekkende hoeveelheid apps die dit apparaat tot een succes hebben gemaakt. In dit artikel wil ik vijf leuke, grappige, nuttige apps voor dit fantastische apparaat de revue laten passeren. Voor alle duidelijkheid: het gaat hierbij om apps die ikzelf de moeite waard vind, ze zijn zeker niet allemaal op het bedrijfsleven gericht.

Aweditorium

screenshot Aweditorium

Deze app brengt nieuwe bands onder de aandacht. Het is eigenlijk niet zozeer de muziek zelf die deze app voor mij zo interessant maakt, het is vooral de manier waarop. Aweditorium biedt zoveel meer dan een website over muziek ooit zou kunnen. Aweditorium kent geen menubalk, alles voelt intuitief. Aweditorium heeft het voor elkaar gekregen om een interface neer te zetten die fantastisch past bij de iPad. Via pinches, swipes en taps beweeg je je door een veelheid aan muziekstijlen. Integraties met o.a. Facebook, iTunes en YouTube completeren deze app. Deze app is gemaakt door website TheSixtyone, waar artiesten zonder platenmaatschappij hun muziek verkopen.

Dropbox

screenshot Dropbox

Dropbox is een must. Anders kan ik het niet zeggen. Dropbox draait vooral om synchronisatie. Lokale bestanden in Dropbox worden automatisch gesynchroniseerd met je eigen 2Gb online Dropbox account. Zie dit als het maken van een backup van geselecteerde bestanden. Maar datzelfde Dropbox kun je ook op andere apparaten installeren, waardoor ook deze toegang krijgen tot dezelfde bestanden. Op deze manier kun je eenvoudig bestanden van en naar je verschillende apparaten verplaatsen. En dat is natuurlijk vooral voor een iPad handig. Dropbox biedt verder onder andere de mogelijkheid om bestanden en mappen te delen met anderen.

Lego Harry Potter

screenshot Lego Harry Potter

De meer recente Lego games zijn stuk voor stuk juweeltjes. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Ik was dan ook erg benieuwd wat Traveller's Tales had gemaakt van hun eerste volwaardige game voor het iOS besturingsysteem. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is het meest complete spel dat ik tot heden voor de iPad heb mogen spelen. Toegegeven: de besturing is niet altijd even prettig, maar de levels zijn uitdagend en afwisselend en het spel combineert op uitstekende wijze actie en humor. Ik kan niet wachten op de volgende Lego game op de iPad. Een aanrader.

Notebooks

screenshot Notebooks

Notebooks is een fantastisch iPad programma voor het maken van notities. De vraag is natuurlijk waarom je zoveel geld zou moeten uitgeven aan een programma, als de iPad al een standaard programma hiervoor aanbiedt. Als je niet veel verder komt dan wat boodschappenlijstjes, moet je Notebooks ook zeker niet aanschaffen. Maar gebruik je de iPad veel bij vergaderingen, sessies en andere bijeenkomsten, dan kun je bijna niet zonder Notebooks. Notebooks is volledig naar eigen wens in te richten. Je kunt notities, schetsen, folders, foto's en video's toevoegen. Je kunt zoeken, exporteren, fullscreen werken, taken toevoegen, webpagina's binnenhalen, de mogelijkheden zijn echt eindeloos.

TED

screenshot TED

TED staat voor Technology Entertainment and Design en richt zich op het verspreiden van ideeen en concepten die de moeite waard zijn en die de wereld kunnen veranderen. In de afgelopen jaren heeft TED zich ontwikkeld tot het platform voor innovatie. Belangrijk onderdeel zijn de presentaties tijdens de TED conferenties. Deze presentaties zijn gebonden aan strenge regels. Zo mag je je presentatie niet voorlezen en mag hij niet langer dan 18 minuten duren. En nu zijn bijna alle presentaties beschikbaar via de TED app. Boeiend, prikkelend, fascinerend.

Zie ook:

Morloff heeft nu een eigen website opgezet voor de recensies van iPad apps. Ga hiervoor naar IkbeneeniPad.nl.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS