Expertise

Niemand is van alle markten thuis. Ook ik niet. Maar er zijn wel markten die ik zeer goed heb leren kennen. De zorg bijvoorbeeld. En de overheidsmarkt en de wereld van de onderzoeksbureau's. En niet te vergeten de ICT. En dat werkt in nieuwe projecten natuurlijk wel zo makkelijk. Ik heb veel normen leren kennen, maar voel mij vooral thuis bij ISO 9001, ISO 27001, NEN 7510 en de AVG. Hieronder een greep uit uitgevoerde projecten.

Enkele projecten

CISO / PO kleinere gemeente

09-2020 / 05-2022

Bij deze gemeente heb ik de rol van CISO en Privacy Officer mogen vervullen. Een geweldige omgeving, waarin ik samen met de organisatie heb mogen werken aan het verder verbeteren van de informatiebeveiliging en de privacy. Ik mocht mij hierbij bezighouden met het complete traject, van strategisch beleid tot verantwoording. In die tijd heb ik ook de rol van ENSIA coördinator mogen vervullen.

ISO 27001 laboratorium te Oss

09-2021 / 05-2022

Ik heb het laboratorium succesvol mogen begeleiden naar hun ISO 27001 certificering. Naast het mede opstellen van documenten en het vaststellen van processen, heb ik mij ook bezig mogen houden met het trainen van medewerkers en het stroomlijnen van asset management en documentbeheer. Onderdeel van het project was een Normity implementatie.

Security Officer ECD leverancier

01-2020 / 05-2022

Binnen deze organisatie heb ik de rol van Security Officer vervuld. Daarnaast voerde ik ook de taken van de Privacy Officer uit. Het betrof hier een ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Belangrijke werkzaamheden waren coördinatie van activiteiten, het uitvoeren van risico-analyses en het ondersteunen bij audits. Een Normity implementatie was onderdeel van het project.

ISO 9001 / 14001 / 45001 / AVG Facility management

03-2022 / ...

Voor een internationale speler op het gebied van facility management werk ik mee aan het (op)nieuw vaststellen van het managementsysteem. Het gaat hier om meerdere normen, namelijk ISO 9001, ISO 45001 en ISO 14001. Tegelijkertijd wordt ook de AVG compliancy vormgegeven. De focus ligt hierbij op het inbedden van het systeem in de organisatie. Kwaliteitsverbetering staat voorop.

Opleiding

Post-HBO Kunstgeschiedenis

In 2019 heb ik mijn post-HBO Kunstgeschiedenis en Architectuur behaald. Een lang gekoesterde droom. Niet alles wat je leert, hoeft tenslotte direct toepasbaar te zijn in je werk!

Diverse certificeringen

Aan de Analytics Academy heb ik alle cursussen op het gebied van Google Analytics succesvol doorlopen. Ik ben daarnaast Adobe ColdFusion Certified Developer en Thinkwise Certified Associate.

Rechtsgeleerdheid

In 1996 heb ik mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Mijn specialisaties waren Staats- en Bestuursrecht en Rechtsfilosofie.

Interessant

  • Oprichter en mede-eigenaar Normity
  • Deelnemer Heel Holland Bakt 2016
  • Oprichter poëzie-platform Poetry Alive!
  • Beheerder Linkedin groep 'ColdFusion experts'